SWITCH SECTION

Tar innerdøren i karmen?

Gjør noe med det da!

Av ByggeBolig
1. mars 2019
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20190301114134668.jpg?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20190301114134668.jpg?maxwidth=2000
0

Det finnes en del ting som kan være ganske irriterende i hverdagen, men som du liksom aldri får gjort noe med. Én slik ting er innerdører som tar i karmen og dermed er vanskelige å åpne eller lukke. Etter hvert blir du så vant til det at du bare aksepterer at det er slik.

Problemet skyldes ofte at dørbladet ikke er riktig justert eller har kommet ut av posisjon over tid. Har du dører med såkalte snap-in hengsler er det ofte enkelt å gjøre noe med det.

På slike dører vil du nemlig finne et par skruer på hvert hengsel. En på toppen av hengslet og en på bunnen. Som regel trenger du en unbrako-nøkkel for å justere disse skruene. Avhengig av hvilken vei du skru vil du løfte eller senke dørbladet. Prøv deg litt frem for å se hvor mye du må skru for at døren ikke lenger skal ta borti karmen.

Fortsetter problemene etter at har justert på hengslene kan det være at selve karmen er feilmontert i utgangspunktet eller har kommet ut av posisjon. Det er ikke helt uvanlig at karmen «setter» seg litt og behøver etterjustering en stund etter montering

Finn derfor frem vateret og sjekk om karmen står helt i lodd og vater. Gjør den ikke det må du justere karmen til den blir rett. Det vil si at du må justere på skruene som brukes til å feste karmen i veggene. Da vipper du bort dekklokkene som sitter over skruene og bruker egnet verktøy til å justere. Noen ganger er det brukt skruer med torx-hode, andre ganger trenger du unbrako-nøkkel. Bruk vateret aktivt for å sikre at det blir rett.

Har du problemer med dører som klaprer? Da bør du lese denne artikkelen.

1660
b-FalseTrue
Kommersielt innhold
0

Det tar tid å utvikle noen av verdens beste varmeovner. Sånn omtrent 100 år

Behas Smartovner har innebygd Wi-Fi og avansert elektronikk som kan styres med en app fra mobil eller nettbrett. Med Beha Smartheater app (som også har instruksjoner på norsk) kan du også programmere temperaturen for ovnene i hvert rom for alle ukedager. Du kan også sette ovnene i et eller flere rom i frostsikring, barnesikring eller slå dem av og på. Beha Smartovner kan brukes både med og uten app-styring.

593
c-36
c-36
c-36
c-36
c-36TrueFalse
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF