En panelovn er ikke en panelovn

Det er store forskjeller på kvalitet

Beha Elektro AS
3. mai 2018
Foto: Beha
Foto: Beha
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20181109051412827.jpg?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20181109051402764.jpg?maxwidth=2000
0

I dag kan du få kjøpt panelovner og andre elektriske oppvarmingskilder hos svært mange forhandlere, men du skal være klar over at det er til dels store forskjeller på ovnene.

Mange tror at CE-merkingen på et produkt er et kvalitetsstempel, men det er ikke riktig. Det er ganske enkelt en deklarasjon fra produsent/importør om at produktet tilfredsstiller gjeldende sikkerhetskrav, og er en forutsetning for at produktet skal få fri markedsadgang i EU/EØS.  

Skal du ha en ovn med faktisk kvalitetsgodkjenning, bør du velge en som er Nemko-godkjent. Nemko er et uavhengig selskap som gjennomfører tester av elektriske produkter og gir dem en kvalitetsgodkjenning. Dersom et produkt er Nemko-godkjent, vil det være merket med en "N" inni en sirkel. Da kan du være trygg på at det holder mål.   

Kvalitetsovner har i tillegg andre egenskaper som gjør dem sikrere og bedre i bruk enn andre ovner. Det inkluderer blant annet:  


  • strømkontroll som varer «evig» og som gir svært lav brannrisiko  
  • varmeelementer av høy kvalitet 
  • lavt plasserte termostater som gir riktigere temperaturmålinger 
  • elektronikken er plassert lavt for å bedre holdbarhet og eliminere funksjonsfeil ettersom varmeeksponeringen mot elektronikken reduseres 
  • bygget i solide materialer og med innebygget sikkerhet En kvalitetsovn eliminerer også et problem mange kjenner til, nemlig støvforbrenning. Tradisjonelle varmeovner brenner støv på grunn av høy temperatur på varmeelementet, noe som kan irritere slimhinnene, gi ubehagelig lukt og være plagsomt for de som har problemer med astma og allergier. En skikkelig panelovn holder mye lavere temperatur og brenner derfor langt mindre støv. 

Ettersom vi bor i et land med mye kulde, mye vær og stadig værskifte, er det også fornuftig å velge en ovn som er laget for norske forhold. Da får du bedre komfort og bedre energiøkonomi. Mer effektiv oppvarming og strømsparing er også viktig i EU – og med en kvalitetsovn er du sikker på at den tilfredsstiller EUs krav. 

2164
c-36TrueFalse
Les også
c-36TrueFalse
Hvor nyttig var denne artikkelen?

Takk for din kommentar.

Reviews
View More
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20190528135457682.png #FFFFFF
Les også